Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ελεύθερο πάρτυ Περάματος

ΤΟ 2ο "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΕΦΙ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !

Με κύριο αίτημα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ" δεκάδες νέοι από το Πέραμα συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο στο 2ο "αυτοοργανωμένο μπιτς-πάρτυ", το οποίο ξεκίνησε ως ιδέα, αυθόρμητα από μια παρέα φίλων και τείνει να γίνει θεσμός, στη μοναδική ελεύθερη παραλία που έχει απομείνει στην πόλη τους!

Και αυτή τη φορά δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν έδωσε την άδεια, δείχνοντας πόσα... χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται από τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα των κατοίκων, ιδιαίτερα της νεολαίας που πασχίζει να "αναπνεύσει" ανάμεσα σε μπετόν, καζάνια και περίφραχτα λιμάνια...
Τα μηνύματα που έστειλαν, μέσα από το πάρτυ τους, οι Περαματιώτες ήταν πολλά.
Με πρώτο, κατά του ρατσισμού και υπέρ του ανθρωπισμού. Η σύλληψη ενός αλλοδαπού, φίλου τους που ζούσε ανάμεσά τους, στην πόλη τους και βρίσκεται σήμερα στα κρατητήρια της αστυνομίας, μόνο απαθείς δεν τους αφήνει. Ένα μεγάλο αεροπανό έγραφε "Ο ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"...
Μάλιστα για τον... Μήτσο, έκαναν και έρανο προκειμένου να τον βοηθήσουν στα δικαστικά έξοδα !

Τέλος, οι διοργανωτές έριξαν ηχηρό "χαστούκι" στον καταναλωτισμό, την αισχροκέρδεια και όσους δε λένε να καταλάβουν πως οι νέοι μαστίζονται από την ανεργία και τη φτώχεια, πουλώντας τα ποτά του πάρτυ σε τιμές κόστους: Τις μπύρες στο 1 ευρώ, τα ούζα και τα κρασιά στα 60 λεπτά και τα ποτά στα 2.50 ευρώ, όπως γράφει και ο παραπάνω αυτοσχέδιος τιμοκατάλογος (σόρρυ για το... άγριο σκοτάδι στις φωτό)!
Μπράβο παιδιά, περάσαμε πολύ ωραία, η βραδιά ήταν καταπληκτική και ευχαριστούμε γιατί εκτός των άλλων, στις "σκοτεινές" και απάνθρωπες αυτές μέρες που ζούμε, εσείς στέλνετε, μήνυματα, αισιοδοξίας, πολιτισμού και ήθους !
http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/06/2.html
Χάρης Μπόλκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου