Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ξεκίνησε τις φιέστες ο κ. Σγουρός, από τον Κορυδαλλό


ο κύριος Σγουρός εγκαινιάζει τον 4ο βρεφονηπιακό σταθμό Κορυδαλλού

Διέξοδο στους γονείς και δημιουργική απασχόληση σε δεκάδες παιδιά θα προσφέρει ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που εγκαινίασε σήμερα στον Δήμο Κορυδαλλού, παρουσία πλήθους κόσμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Σταύρο Κασιμάτη.

Ο 4ος Βρεφονηπιακός Σταθμός που παραδόθηκε προς χρήση στους δημότες του Κορυδαλλού βρίσκεται επί των οδών Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών. Κατασκευάστηκε με χρήματα από το ΕΣΠΑ και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανήλθε στα 2,6 εκ. €. Στους σύγχρονους και καλαίσθητους χώρους του, μπορούν να φιλοξενηθούν 125 παιδιά της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, ενώ διαθέτει ειδικό τμήμα για την υποδοχή 12 παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Εντάσσεται στο πρόγραμμα ανέγερσης βρεφονηπιακών σταθμών της Περιφέρειας Αττικής που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της κοινωνικής της πολιτικής, αφού περιλαμβάνει την ανέγερση συνολικά 65 σταθμών σε 50 Δήμους συνολικού προϋπολογισμού 122 εκ. ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός βρεφών και νηπίων που θα μπορούν να φιλοξενούνται στους νέους σταθμούς, σε άριστες συνθήκες διαβίωσης και δημιουργικής απασχόλησης ξεπερνά τα 2.900 παιδιά.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Κορυδαλλού και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που στήριξαν την κατασκευή αυτού του έργου επεσήμανε ότι :

«Στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε καθημερινά την ελληνική οικογένεια με πράξεις και έργα ουσίας. Δεν κάνουμε κοινωνική πολιτική με παροχολογία και δανεικά. Δεν δημαγωγούμε ανεύθυνα. Δεν αναλωνόμαστε σε έργα βιτρίνας.

Αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και το πλεόνασμα που με κόπο δημιουργήσαμε, για να βελτιώνουμε την σκληρή καθημερινότητα που βιώνει κάθε σπιτικό.

Μέσα σε 4 χρόνια δρομολογήσαμε την κατασκευή 65 νέων βρεφονηπιακών σταθμών που θα δώσουν διέξοδο σε δεκάδες οικογένειες και δημιουργική απασχόληση σε χιλιάδες παιδιά. Αυτό είναι κοινωνική πολιτική. Και δεν έρχεται δια μαγείας. Για να ενταχθεί, δημοπρατηθεί, συμβασιοποιηθεί και εν τέλει κατασκευαστεί ένα έργο, απαιτείται σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, συνεργασία με τους Δήμους.

Αυτό κάνουμε στην Περιφέρεια Αττικής, με συνέπεια, συνέχεια και ορατά αποτελέσματα. Και γι’ αυτό θα μας κρίνουν οι πολίτες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όσους συνέβαλαν αποφασιστικά στην κατασκευή αυτού του σταθμού και στην ένταξή του στις κοινωνικές υποδομές του Δήμου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό διότι με το πάθος και την αποτελεσματικότητά του κατάφερε να ολοκληρωθεί το έργο με γρήγορους ρυθμούς»

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί στον Δήμο Κορυδαλλού 12 σημαντικά έργα, προϋπολογισμού 21,6 εκ. € με χρηματοδότηση, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από ίδιους πόρους, ενώ πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός πολύ σημαντικού έργου, την κατασκευή ενός νέου Ειδικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή του δελτίου τύπου

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου