Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤ' ΕΤΟΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 Ιουλίου 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου 2011 θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το μέτρο της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις Τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε μέσα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα να προσέλθετε στην τράπεζα από την οποία σας καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, προσκομίζοντας:

  • 1. Το Δελτίο Αστυνομικής σας Ταυτότητας ή Διαβατήριο
  • 2. Το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να προσέλθετε ο ίδιος, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση - θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής - να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας σας και ΟΧΙ στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή σας.

Για την διευκόλυνσή σας, το γνήσιο της υπογραφής μπορεί να βεβαιωθεί και με την παρουσία κατ΄ οίκον της Δημοτικής Αστυνομίας ή της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής.
Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας, καθόσον εάν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011 δεν έχετε δηλώσει την παρουσία σας στις τράπεζες, η Υπηρεσία θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αναστείλει την καταβολή της σύνταξης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησής σας και εφόσον επιθυμείτε αλλαγή του λογαριασμού πίστωσης που μέχρι σήμερα καταβάλλεται η σύνταξή σας, μπορείτε να την πραγματοποιήσετε μέσω των τραπεζών και ΕΛΤΑ, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή σας στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Επισημαίνεται ότι, εάν στο Ενημερωτικό Σημείωμα δεν αναφέρεται ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) στο δεξιό άνω άκρο του Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων, θα πρέπει:

  • Εάν έχετε ΑΜΚΑ να τον προσκομίσετε στην Τράπεζα
  • Εάν δεν έχετε ΑΜΚΑ να φροντίσετε για την έκδοσή του, πριν από την προσέλευσή σας για την απογραφή σας στις τράπεζες όπου και θα πρέπει να το συνυποβάλλετε. Ο προσωπικός αριθμός ΑΜΚΑ μπορεί να εκδοθεί σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου