Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Νεκροταφείο για "αριστερούς"; (το νεκροταφείο του Σχιστού).

Αν έρχεσαι από τη μεριά του Πειραιά (από την πλευρά της Γρηγ. Λαμπράκη), τότε γίνεται να στρίψεις και να μπεις προς το κοιμητήριοΑν όμως έρχεσαι από την άλλη μεριά (εθνική οδός- Ελευσίνα ή Χαϊδάρι), τότε σε έχει δεξιά του το νεκροταφείο, οπότε η είσοδος απαιτεί ...αριστερή αναστροφή που είναι πολλά χιλιόμετρα παρακάτω!

Για όλα αυτά ο Μάνος έγραψε και δεύτερη ανάρτηση:

Νεκροταφείο Σχιστού

Σχεδόν δυο χρόνια πριν, τον Αύγουστο του 09 είχα κάνει την ανάρτηση
"Νεκροταφείο Σχιστού".
Βασικό πρόβλημα ήταν η αδυναμία πρόσβασης στο νεκροταφείο από την κατεύθυνση του Ασπρόπυργου, και η δυσκολία αποχώρησης με κατεύθυνση τον Πειραιά.
Γιατί;
Γιατί οι διαχρονικώς άχρηστοι γραφειοκράτες του ΥΠΕΧΩΔΕ, ταμπουρωμένοι πίσω από τον τίτλο "δρόμος ταχείας κυκλοφορίας" αρνούνται να λύσουν το πρόβλημα.
Δεν τους ενοχλεί ότι λίγο πιο πάνω ο "δρόμος ταχείας κυκλοφορίας" διακόπτεται από το φανάρι που μπαίνει στην ΒΙ.Περιοχή.
Το φανάρι που θα εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο τους ενοχλεί.
Κι αν, επειδή είναι "δρόμος ταχείας κυκλοφορίας" πρέπει να κάνουν μια μεγολοεργολαβία που να προβλέπει ανισόπεδη γέφυρα δυο κατευθύνσεων -αυτό σκέφτονται- γιατί δεν την κάνουν να τελειώνουμε.
Τόσα και τόσα λεφτά συνηθίζει να χαρίζει το αμαρτωλό υπουργείο.
Σ' αυτό το χρήσιμο έργο κόλλησε;

Παρατηρήσεις apopano
(i) Δεξιά στροφή επιτρέπεται. (ii) Η αριστερή αναστροφή είναι δύσκολη, χρονοβόρα και πολυέξοδη (iii) Δεν ξέρω πόσες ελπίδες υπάρχουν να γίνει στην εποχή μας ενα έργο που διευκολύνει μια αριστερή στροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου