Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Δρομολόγηση ενός πλοίου που θα συνδέει απευθείας τη Σάμο με τη Θεσσαλονίκη ζητούν οι Σαμιώτες

Τη δρομολόγηση ενός πλοίου που θα συνδέει απευθείας τη Σάμο με τη Θεσσαλονίκη ζητούν οι Σαμιώτες, καθώς περιμένουν πολλά από την αγορά της Β. Ελλάδας. Ήδη ο αντιπεριφερειάρχης έχει αποστείλει έγγραφο με το οποίο ζητά την άμεση δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή, όσο το δυνατόν συντομότερα, αφού ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός των διακοπών.
Προς το παρόν υπάρχει σύνδεση της Σάμου με την Θεσσαλονίκη μόνο μέσω των νησιών του Β. Αιγαίου, κάτι που σημαίνει ότι η διάρκεια του ταξιδιού είναι πολύ μεγάλη με συνέπεια να καθιστά ανασταλτικό παράγοντα την επιλογή του νησιού ως τουριστικό προορισμό από τους βορειοελλαδίτες.

Πάγιο αίτημα παραμένει ακόμη η δρομολόγηση δεύτερου πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Σάμος, αφού κατά την θερινή περίοδο το μοναδικό πλοίο «Νήσος Μύκονος» δεν καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πέρσι να μην υπάρχουν εισιτήρια, κυρίως για τα επιβατικά αυτοκίνητα, και να ακυρώνουν τις διακοπές τους Έλληνες επισκέπτες.

Τέλος, στο κενό έπεσε το αίτημα του βουλευτή Π. Βαρδίκου να μην γίνονται προσεγγίσεις στα λιμάνια των Κυκλάδων τους δύο μήνες αυξημένης επιβατικής κίνησης, κάτι που ζητούν και φέτος οι Σαμιώτες
mixirotera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου