Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 200 νοικοκυριά την ημέρα!


Παρέμβαση χτες της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος στα καταστήματα της ΔΕΗ σε Κερατσίνι και Καμίνια

Δυναμική παρέμβαση στα καταστήματα της ΔΕΗ σε Κερατσίνι και Καμίνια έκανε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, απαιτώντας να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα στις οικογένειες των ανέργων. Σημειώνεται ότι τα κρούσματα διακοπής της ηλεκτροδότησης πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα εργατικές λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς να μένουν χωρίς ρεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο κατάστημα στα Καμίνια (εκδίδονται οι εντολές για τις διακοπές ρεύματος σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά) ανέφεραν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο εξωφρενικό σημείο να κόβεται το ρεύμα σε 200 νοικοκυριά κατά μέσο όρο την ημέρα!
Η επόμενη κινητοποίηση της Επιτροπής είναι η συγκέντρωση που θα γίνει στις 7 Απρίλη στις 9 το πρωί στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με συμβολική κατάληψη των ταμείων του. Ενώ ο πρώτος μεγάλος σταθμός της πάλης της Λαϊκής Επιτροπής θα είναι η παν-περαματιώτικη συγκέντρωση στις 14 Απρίλη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων του Περάματος.
Ανεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης (σύλλογοι γονέων, γυναικών, ΕΒΕ κ.ά.) αρχικά συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι απαιτώντας να μην κόβεται το ρεύμα στις οικογένειες των ανέργων. «Είναι δεκάδες οι οικογένειες ανέργων εργατών της Ζώνης - ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σ. Πουλικόγιαννηςστον προϊστάμενο του καταστήματος - που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ρεύμα. Είναι αδιανόητο, το 2011, με την εκτίναξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλο αυτό τον τεράστιο πλούτο που εμείς παράγουμε, να φτάσουμε στο σημείο, για την κερδοφορία των μονοπωλίων, παιδιά να μην μπορούν να μελετούν για το σχολείο, επειδή το σπίτι τους δεν έχει ρεύμα. Να γυρίζουμε, δηλαδή, στην εποχή των σπηλαίων».
Η παρουσία της Επιτροπής, η ανακοίνωση που μοίρασε σε όσους βρίσκονταν στο κατάστημα άναψε και τις συζητήσεις, όπου ήταν διάχυτη η οργή και η αγανάκτηση.
Ανεργος, που βρισκόταν εκεί για διακανονισμό επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει ολόκληρο το ποσό, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ζωή αυτή που ζούμε; Να μην μπορείς να προσφέρεις στο παιδί σου ούτε τα αναγκαία; Τέρμα. Ολοι πρέπει να ξεσηκωθούμε».
Ιδιες ήταν οι εικόνες και στη διάρκεια της παρέμβασης στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια.
ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου