Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αντιρατσιστικό- Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο Κυριακή 27/3, 3μμ πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας


Δύο πακιστανοί μετανάστες μαχαιρωμένοι που νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο και δεκάδες άλλοι με σπασμένα πόδια, χέρια και χτυπήματα στο κεφάλι είναι ο τραγικός απολογισμός μίας σειράς φασιστικών επιθέσεων σε βάρος τους, που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Νίκαιας και του Ρέντη.
Συγκεκριμένα, όπως περιγράφουν μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, ομάδα περίπου 40 ατόμων με μηχανάκια κυκλοφορούν νύχτα σε αυτές τις περιοχές, επιτίθονται με βία κατά μεταναστών φωνάζοντας «φύγετε από δω» και αφήνοντάς τους αιμόφυρτους. Οι πιο σκληρές επιθέσεις έχουν σημειωθεί στην πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας και στην πλατεία του Ρέντη. Την ίδια στιγμή το αστυνομικό τμήμα Νίκαιας δεν έχει αφήσει κανέναν μετανάστη να καταθέσει μήνυση, τρομοκρατώντας όσους απευθύνθηκαν ότι θα «μπλέξουν χειρότερα».

Αυτού του είδους οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις είναι πρόκληση για κάθε κάτοικο της περιοχής. Δεν πρέπει να αφήσουμε μία μειοψηφία φασιστών τραμπούκων να εξαπολύουν ρατσιστικά πογκρόμ τις νύχτες σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Υπεύθυνη για αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις είναι η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που με εξαγγελίες για φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, προσπαθεί να μετατρέψει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση, τη στιγμή που συγχωνεύει χιλιάδες σχολεία και αφήνει τα νοσοκομεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες να διαλύονται από τις περικοπές. Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια, τις Δημοτικές Κινήσεις, τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων, τα 15μελή των μαθητών, τους μαζικούς φορείς των περιοχών του Πειραιά, να καταδικάσουν αυτές τις φασιστικές επιθέσεις και να δώσουν μαζική απάντηση στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτοί που δε χωράνε στις γειτονιές μας είναι οι φασίστες και οι ρατσιστές.

Νομιμοποίηση όλων των Μεταναστών, Άσυλο και στέγη στους Πρόσφυγες, Όχι στο τείχος του αίσχους, Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές

Καλούμε:
*Συνέντευξη Τύπου Τρίτη 22/3 1μμ στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας (Κρατίνου 7, 8ος Όροφος, πλατεία Κοτζιά).
*Σύσκεψη
Πέμπτη 24/3 7.30μμ Δημαρχείο Νίκαιας
*Αντιρατσιστικό- Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο
Κυριακή 27/3, 3μμ πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος
Ένωση Μεταναστών Εργατών
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

ΑΠΟ Ανταρσία στο Λιμάνι

1 σχόλιο:

  1. Καλά τους κάνουν.
    Στο Πακιστάν αν έμπαιναν λαθραία μετανάστες θα έπαιζαν μπάλα με το κεφάλι τους.

    Εθνικισμός για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή