Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σαπίζουν στου Ρέντη τρένα πολλών… εκατομμυρίων .

Νέες εικόνες εγκατάλειψης έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά από εκείνες στο Μηχανοστάσιο Καλαμάτας. Αυτή τη φορά στην καρδιά της Αττικής αντικρίζουμε ένα ατελείωτο παρκινγκ... εγκαταλελειμμένων συρμών του ΟΣΕ, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πρόκειται για την κεντρική επισκευαστική βάση του ΟΣΕ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, απ’ όπου ξεκινούν τα ταξίδια προς όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.



Σύμφωνα με το amnizia που αποκάλυψε το θέμα, δεκάδες βαγόνια αγοράστηκαν πριν από μόλις 5 χρόνια, και σήμερα σαπίζουν στις αφύλακτες κυριολεκτικά εγκαταστάσεις της κεντρικής τεχνικής βάσης του ΟΣΕ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Ο ΟΣΕ τα έτη 2004-2007 προμηθεύτηκε 185 ολοκαίνουργια πανάκριβα βαγόνια, υψηλής τεχνολογίας και ανέσεων, για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη. Κόστισαν 1.200.000 € έκαστο και συνολικά ξεπέρασαν τα 220 εκατομμύρια ευρώ!

Από τα 185 βαγόνια, μόνο τα 115 είναι ικανά να παράσχουν υπηρεσίες. Τα υπόλοιπα 70 απαξιώνονται προκλητικά σε «μόρτες» του συγκροτήματος.



Ο εικονιζόμενος συρμός, είναι ένας από τους υπερσύγχρονους ολοκαίνουργιους ηλεκτροκίνητους συρμούς της εταιρείας Siemens (Desiro). Αγοράστηκε το 2004 προς 6.000.000 € έκαστος, όμως έπειτα από δύο μικροσυγκρούσεις στο Αεροδρόμιο και τη Λάρισα με μικρές υλικές ζημιές, μετατράπηκε σε πηγή… ανταλλακτικών. Έχουν αφαιρεθεί ακόμα και τα καθίσματα, αλλά και οι ακίδες λήψης ρεύματος!
act-blogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου