Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Συνέλευση σωματείων στο Πέραμα

Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή στο Πέραμα

Πέραμα 24/3/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα χαρακτηριστικά λαϊκής συνέλευσης πήρε η ευρεία σύσκεψη, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μάρτη στο Δημαρχείο Περάματος.
Το «παρών», που έδωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι της ΖΩΝΗΣ, ναυτεργάτες, εμποροϋπάλληλοι, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στο δήμο, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ (πολλοί από τους οποίους είναι στα πρόθυρα του λουκέτου ), μαθητές, φοιτητές, και άνεργοι, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ξεπέρασε τις προσδοκίες και οδήγησε στο να πάρει πλέον «σάρκα και οστά» η συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα στο Πέραμα.
Από την πείρα μας, καταλαβαίνουμε ότι στην πρωτόγνωρη, ολομέτωπη ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκφραστές, για την αύξηση της κερδοφορίας τους, για να φορτώσουν την κρίση τους στις πλάτες των εργαζομένων, κανένας εργαζόμενος, κανένας άνεργος, κανένας κλάδος δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνος του.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν πάρει πρωτόγνωρα αντιλαϊκά μέτρα που ενισχύουν με 100άδες δις ευρώ τα ντόπια και ξένα μονοπώλια Έχουν μπουκώσει στο χρήμα βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους. Μόνο οι τράπεζες ενισχύθηκαν απ’ τις δυο κυβερνήσεις με 108 δις ευρώ. Και όμως δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση! Είναι αναγκασμένοι να παίρνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα. Η κάθε δόση του μνημονίου αποτελεί νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων. Δεν θα σταματήσουν εάν δεν μας φτάσουν στο πιο έσχατο σημείο διαβίωσης. Αυτά συμφωνούν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. όπως στη Σύνοδο της 25ης Μάρτη. Δεν χωρά καμία αυταπάτη!



Σήμερα υπάρχουν νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα, νερό, φαγητό. Άνεργοι ή αυτοαπασχολούμενοι που έβαλαν λουκέτο, και δε μπορούν να γράψουν φάρμακα, να πάνε σε ένα νοσοκομείο οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους ή να μην έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους. Δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό. Πληρώνουν πανάκριβες συγκοινωνίες. Τους κυνηγούν οι τράπεζες και η εφορία. Καταστρατηγούνται το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό. Τσακίζονται κατακτήσεις και δικαιώματα.


Το πραγματικό δίλημμα που αντιμετωπίζουμε, εμφανίζεται καθημερινά.
Ή με τη διαχείριση της φτώχειας, της μιζέριας, της ανέχειας, της ανεργίας, με την υποταγή και την οπισθοχώρηση για να σώσεις ότι δε σώνεται.
Ή με την αποφασιστική, αταλάντευτη και αξιοπρεπή πάλη να κατακτήσεις όσα παράγουν τα χέρια σου, τον αμύθητο πλούτου που σου κλέβουν τα παράσιτα.


Ο συντονισμός, η ανάπτυξη οργανωμένης κοινής δράσης, είναι απόλυτα αναγκαία, υπόθεση ζωής για μας και τα παιδιά μας. Είναι υπόθεση όλων: η συρρίκνωση της Ζώνης και συνολικά του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα της χώρας, όταν κόβουν το ρεύμα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, όταν τα αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας μετατρέπονται σε κερδοφόρους τομείς για το κεφάλαιο.
Η επιδρομή που έχει εξαπολυθεί σε κάθε πτυχής της ζωής μας θέλει μία μορφή οργάνωσης, έναν αγώνα τέτοιο, όπου όλοι θα είμαστε για έναν και ένας για όλους. Να γίνει η λαϊκή πάλη ποτάμι που θα του σαρώσει, στην προοπτική μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας όπως καθορίζεται από το πλαίσιο πάλης όλων των αντιμονοπωλιακών συσπειρώσεων του λαού (ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ). Θα αγωνιζόμαστε για την αντιμετώπιση του καθημερινού προβλήματος, αλλά θα βάζουμε στην ημερήσια διάταξη την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αυτής της εξουσίας έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υποτάσσεται στις δικές μας, τις λαϊκές ανάγκες, στην ευημερία του λαού.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περάματος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/3/2011 στο παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στη Ζώνη του Περάματος, μετά από συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, μαζικών φορέων, επαγγελματοβιοτέχνες και νεολαίοι, καθορίστηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης με πρώτη κορύφωση τη 14η Απρίλη, όπου θα γίνει πανπεραματιώτικη συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων της πόλης.
Δράση για τα λαϊκά προβλήματα
Παλεύουμε ενάντια στο κλείσιμο των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, ενάντια στον αποδεκατισμό της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Διεκδικούμε τα ναυπηγεία να γίνουν λαϊκή περιουσία, να λειτουργήσουν με κρατικές παραγγελίες. Εναντιωνόμαστε στα χαράτσια που μας τσακίζουν. Διεκδικούμε κατάργηση των διοδίων.
Πέμπτη 24 Μαρτίου – ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Λεωφορεία ξεκινούν από την Πλατεία Ηρώων, στις 3.30μ.μ.
Διεκδικούμε από την τοπική εξουσία άμεσα μέτρα υπέρ του λαού του Περάματος, μέτρα προστασίας των ανέργων. Κανείς συμβασιούχος να μην απολυθεί. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και ικανοποίηση όλων των αιτήσεων. Όχι άλλα χαράτσια από την τοπική φορολογία. Όλοι οι ελεύθεροι χώροι να αποδοθούν στο λαό του Περάματος. Δεν θα περάσουν τα σχέδια του ΟΛΠ.
Δευτέρα 28 Μαρτίου – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Ραντεβού έξω από το δημαρχείο, στις 11.00π.μ.
Παλεύουμε ενάντια σε κάθε μέτρο που μετατρέπει τα σχολεία σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν λαϊκή παιδεία. Δεν θα επιτρέψουμε χορηγούς στα σχολεία. Είμαστε αντίθετοι με κάθε συγχώνευση. Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν όλα τα χρήματα που χρωστιούνται στις σχολικές επιτροπές. Το κράτος να εξασφαλίσει όλα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών.
Τετάρτη 30 Μαρτίου – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Στην πλατεία Κοραή, στις 11.00π.μ.
Παλεύουμε να μην περάσουν τα σχέδια των πολυεθνικών στο λιμάνι του Πειραιά και ευρύτερα. Δεν θα επιτρέψουμε τη συρρίκνωση της ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ. Άμεσα να χωροθετηθεί η ΖΩΝΗ που μπορεί να συνυπάρξει με άλλες χρήσεις (π.χ. Κυνοσούρα). Δεν θα επιτρέχουμε να λεηλατηθούν οι ελεύθεροι χώροι από τις πολυεθνικές, είμαστε ενάντιοι στην 3η προβλήτα στον ΟΛΠ.
Πέμπτη 31 Μαρτίου – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, στις 3.00μ.μ.
Κανένα λαϊκό νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Δευτέρα 4 Απρίλη – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ (Κατάστημα Κερατσινίου)
Ραντεβού στην αφετηρία των λεωφορείων έξω από τη Ν/ΖΩΝΗ (Β18), στις 8.00π.μ.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό. Ειδικά μέτρα προστασίας για τους άνεργους. Κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι των 5ευρώ στα ταμεία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
Πέμπτη 7 Απρίλη – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΑΜΙΩΝ ΤΟΥ
Ραντεβού στην αφετηρία των λεωφορείων έξω από τη Ν/ΖΩΝΗ (Β18), στις 9.00π.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ - 6.30 Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου