Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πέραμα: "'Έμφαση" στην πράσινη ενέργεια

Νέα εποχή με φωτοβολταϊκά συστήματα στο Πέραμα


Εμφαση στην πράσινη ενέργεια από τη Δημοτική Αρχή Ζουμπούλη
Νέα εποχή με φωτοβολταϊκά συστήματα στο Πέραμα


Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή Περάματος.
Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας την πράσινη ενέργεια για να αποφορτίσει το περιβάλλον από την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα, υποκαθιστά τη συμβατική ενέργεια με ανανεώσιμες πηγές προωθώντας την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Δημαρχείο και στις στέγες τριών σχολείων του Περάματος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
«Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενέργειας στην πόλη μας σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται το Πέραμα. Θέλουμε, παράλληλα, να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλη την τοπική κοινωνία στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» τόνισε ο Δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης και πρόσθεσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διεύρυνση του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου