Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Θα παραμείνει μυστική η απογραφή του Δήμου Κορυδαλλού;



Μόλις χτες ο Δήμος Κορυδαλλού έδωσε στη δημοσιότητα ένα δελτίο τύπου το οποίο σχολιάστηκε πολύ δυσμενώς εδώ, με το οποίο ουσιαστικά "συγχαίρει εαυτόν" για την πίστη στη διαφάνεια και την αρτιότητα σε συστήματα ενημέρωσης και παροχής ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης...

Πριν από λίγο δόθηκε από τον κύριο Διάκο στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων στον Κορυδαλλό αντίγραφο αίτησης - αναφοράς που πρωτοκόλλησε στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου.
Από μια γρήγορη ανάγνωση της διαπιστώνουμε ότι:
O Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Οικονομικής Επιτροπής κύριος Γιάννης Διάκος, (ανήκει σε παράταξη της Αντιπολίτευσης) δεν έχει ούτε συμμετοχή αλλά ούτε και πρόσβαση στα στοιχεία της Απογραφής.

Χαρακτηριστικά, επίσης στην αίτησή του αναφέρει:
"...Συνεπώς, είναι αδιανόητο να θέσω την υπογραφή μου στο αναφερόμενο φύλο (εμπροσθόφυλο) ενός ελέγχου, του οποίου το περιεχόμενο δεν είναι σε γνώση μου..."

Σε άλλο σημείο της αναφοράς του, φαίνεται καθαρά ότι ο ίδιος προσπάθησε να έχει τα στοιχεία αλλά:
"...Ζήτησα πολλές φορές προφορικά να λάβω την πλήρη κατάσταση με τα αποτελέσματα της Επιτροπής και μου ανεφέρθησαν όπως γνωρίζετε διάφορες τεχνικές δυσκολίες..."
Η αναφορά του κ. Διάκου καταλήγει:
Με την παρούσα, επαναλαμβάνω εγγράφως την προφορική αίτηση και εκφράζω παράλληλα την αυτονόητη απαίτηση, για να λάβω άμεσα το ακριβές αναλυτικό περιεχόμενο όλων των καταστάσεων..."


"...Σχετικά, για λόγους τάξης και διαφάνειας, ενημερώνω ήδη τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων..."

Παρατηρήσεις - συμπέρασμα:
Η προθεσμία απογραφής, έχει ήδη λήξει σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και τα στοιχεία κανονικά έπρεπε να έχουν σταλεί στις κεντρικές υπηρεσίες με σφραγίδες και υπογραφές. Όμως, ο υπερσύγχρονος ηλεκτρονικά Δήμος Κορυδαλλού, αδυνατεί να παραδόσει ένα φλασάκι με τα στοιχεία, όχι μονο στην Αντιπολίτευση, αλλά ακόμη και στα κατά νόμο διορισμένα μέλη της Επιτροπής Απογραφής, που καταφεύγοουν σε αιτήσεις...

Αν όμως οι ανακοινώσεις του Δήμου μπορούν να διαθέτουν χιούμορ, το οποίο είναι και μια πολύτιμη διέξοδος στη δύσκολη εποχή μας, ένα ουσιαστικό ερώτημα προκύπτει και αποτελεί πρόκληση για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο: Είναι δυνατό να παραμείνουν τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του Δήμου Κορυδαλλού σε ιδιαίτερη και αποκλειστική γνώση του Δημάρχου και των μυστικοσυμβούλων του;

Από το neagenia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου