Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Χωρίς συμπαραστάτη και το Κερατσίνι.

Ο συμπαραστάτης και οι διαρροές

Απέτυχε η εκλογή συμπαραστάτη του δημότη από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, στην συνεδρίαση της 28-2-11
Από μόνο του δεν είναι περίεργο, μια που η εκλογή σ’ αυτή τη θέση απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3 δηλαδή 27 θετικές ψήφους, ενώ η δημοτική αρχή διαθέτει 25.
Το περίεργο είναι ότι ο πλειοψηφών Λάλος Κανέλος, παρά την στήριξη από την δημοτική αρχή, πήρε μόνο 22 ψήφους.
3 μέλη της πλειοψηφίας δεν τον στήριξαν. Από αυτά τα 3 μέλη, το ένα ήταν απόν.
Το περίεργο είναι ότι η πλειοψηφία σε συνεδρίαση της πριν από λίγες μέρες, μετά από συζήτηση είχε καταλήξει στην στήριξη του Λάλου.
Επομένως κάποιοι από την πλειοψηφία έκαναν το κορόιδο σε κείνην την συνεδρίαση, περιμένοντας να εκφραστούν στη μυστική ψηφοφορία.
Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό να μην συμπαθούν κάποιοι τον Λάλο.
Δικαίωμα τους.
Όμως είναι μέσα στις υποχρεώσεις τους να εκφράσουν αυτή την διαφωνία τους δημόσια, να δηλώσουν τα κριτήρια που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος συμπαραστάτης και τα οποία δεν καλύπτει ο συγκεκριμένος.
Οι κρυφές λογικές «θα του δείξω εγώ στην ψηφοφορία» δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους, υποτίθεται πολιτικοποιημένους που εκπροσωπούν πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο.
Είναι προφανές ότι μέρος της πλειοψηφίας πάσχει πολιτικά.
Η ενέργεια αυτή, πολύ περισσότερο αν θα έχει την ίδια συνέχεια στην επαναληπτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα το βράδυ, είναι βαθιά απολίτικη, γιατί βάζει σε δοκιμασία και πιθανόν ακυρώνει ένα νέο θεσμό, που σήμερα δεν μπορούμε να κρίνουμε την αξία του γιατί δεν έχει εφαρμοστεί, αύριο όμως θα έχουμε την σύγκριση από την εφαρμογή του σε άλλους Δήμους, αλλά θα είναι αργά.
Είναι προφανές, ότι το βάρος της ακύρωσης του θεσμού-αν ακυρωθεί-θα πρέπει να βαρύνει αποκλειστικά την αντιπολίτευση, αν αρνηθεί και στην επαναληπτική συνεδρίαση την ψήφο της.
Κι όχι να γυρίσει μπαλάκι στη συμπολίτευση, η οποία έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την επιτυχία της θητείας της.
Εκτός φυσικά, αν η επιτυχία της διοίκησης δεν αποτελεί κορυφαίο στόχο της συμπολίτευσης στο σύνολο της.
manos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου