Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Καταγγελία για τα Ferry της Σαλαμίνας

ellhnikhaktofylakh.blogspot
Η πορθμειακή γραμμή Παλούκια –Πέραμα έχει χαρακτηριστικά αστικής συγκοινωνίας. Πάει να πει χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες εργαζόμενους, εκατοντάδες φοιτητές, σπουδαστές, φαντάρους όχι για αναψυχή αλλά για να πάνε στην δουλειά τους.

Από την άλλη πρόκειται για μια αρκετά κερδοφόρα...επιχείρηση: είναι η μεγαλύτερη πορθμειακή γραμμή στην Ελλάδα σε ετήσια μετακίνηση επιβατών,

ενώ κάθε νέο φέρυ-μπωτ κάνει απόσβεση σε περίπου 4 χρόνια (χρόνο ρεκόρ) για τέτοια επένδυση. Ο κόσμος πάει μπροστά, παντού χτίζονται υπερσύγχρονες γέφυρες και υποθαλάσσιες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις. Η Δανία και άλλες πολλές χώρες συνδέουν τα νησάκια τους με μικρότερο πληθυσμό από τη Σαλαμίνα και μεγαλύτερη απόσταση σε σύγκριση με αυτή από το Πέραμα. Εμείς δυστυχώς είμαστε σε "manual' κατάσταση ακόμα!...!!

Μια διαδρομή 5 λεπτών την κάνουν με τα Ferry – boat 15 & 20 λεπτά..!!

Στα ferry – boat επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες

Δεν τηρούν τα δρομολόγια σύμφωνα με την ώρα τους

Δεν υπάρχουν θέσεις για αναπήρους.!

Δεν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες για ανάπηρους και ηλικιωμένους..!!

Δεν υπάρχουν θέσεις να κάτσεις στο κάτω κατάστρωμα.!

Δεν μπορεί ο κόσμος να πληρώνει 12 Ευρώ την ημέρα για να βγάλει 30 & 40 Ευρώ μεροκάματο

Το λιμεναρχείο έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι τους κλέβουν κάθε φορά με τα ρέστα από τα εισιτήρια , εκμεταλλεύονται το άγχος των επιβατών για να προλάβουν το ferry .!

Δεν ανοίγουν οι πόρτες των αυτοκίνητων .., σε περίπτωση κίνδυνου , Θα πνιγούν σαν τα ποντίκια μέσα στα αυτοκίνητα τους..!!! Στοιβάζουν τα αυτοκίνητα για να κερδίσουν παραπάνω χώρο.. Παραπάνω χώρος ..παραπάνω χρήματα για αυτούς…!!

Αναγνώστης

ΠΗΓΗ.tro(ma)ktiko

Άγρια παρανομία στον Δήμο Κορυδαλλού!!!


Την στιγμή που θα έπρεπε να έχουν αποξηλώθει οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, ο Δήμος Κορυδαλλού γεμίζει με νέες!!! Μάλιστα οι δεκάδες νέες αυτές πινακίδες που γενμίσαν την πόλη μας τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έχουν σχεση με εκδοτικά συμφέροντα και το ΛΑΟΣ.Έχουμε την βούληση να προστατέψουμε το αναφαίρετο δικαίωμα σου να απολαμβάνεις τον δημόσιο χώρο και να κυκλοφορείς σε αυτόν με ασφάλεια.
Η διαδικτυακή σελίδα «χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες» (illegalsigns.gov.gr) δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού και αποτελεί μέρος των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων για την οδική ασφάλεια.Μέσα από αυτή την σελίδα μπορείς με την συμμετοχή σου να συμβάλλεις αποφασιστικά στην αποξήλωση των επικίνδυνων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Υ.Γ. Για την Άγρια αυτή, νέα παρανομία έχουμε ενημερώσει τον Δήμο Κορυδαλλού από την 12η Μαϊου 2010...

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ζώνη θανάτου το Πέραμα

Ως και 150.000 δολάρια τη μέρα χάνει ο εφοπλιστής, για όσο το πλοίο παραμένει για επισκευές. Η εντολή στους εργολάβους είναι «το θέλω έτοιμο χτες»...

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες από το πολύνεκρο εργατικό «ατύχημα» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που στοίχισε τη ζωή σε 7 μεταλλεργάτες.
laoutaris.wordpress.com

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ο δήμαρχος μας, ο Καλλικράτης και η τρόικα.

Από
drapetsona-manos.blogspot.com

Όλοι λίγο - πολύ έχουμε πάρει χαμπάρι τα δυο επικρατέστερα πολιτικά σενάρια που ήδη κάνουν την τσάρκα τους στις γειτονιές και ξετυλίγουν τα επιχειρήματα για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Το πρώτο, μας καλεί να στηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ στο δύσκολο αγώνα του για την έξοδο από την κρίση που μας έμπλεξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τώρα με τον Καλλικράτη να βάλουμε τις βάσεις μια νέα αρχή.
Το δεύτερο μας καλεί σε ένα δημοψήφισμα κατά των μέτρων, κατά του ΔΝΤ, κατά της τρόικας κατά της κυβέρνησης κλπ.
Με εκνευρίζουν και τα δυο, γιατί δεν περιέχουν μέσα τους τα καθημερινά προβλήματα της γειτονιάς μου και πιο πολύ με εκνευρίζει το γεγονός, ότι για να βρω την σωστή απάντηση και στα δυο σενάρια, θα πρέπει να φάω πολλές ώρες, να παρατήσω εν μέρει την δουλειά μου, για να κάνω την δουλειά των "αντιπροσώπων" μου.
Έτσι, μου ήρθε μια χαρά η κωδικοποιημένη θέση του Ανδρέα Νεφελούδη, γραμμένη για λογαριασμό της Δημοκρατικής Αριστεράς, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, σε ικανοποιητικό βαθμό.
Μια γεύση των θέσεων πιο κάτω:

o Μια αυτοδιοίκηση αδρανής και απαθής για τις επιπτώσεις του μνημονίου ή μια αυτοδιοίκηση με ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε τοπικό επίπεδο;


o Μια αυτοδιοίκηση εξαρτημένη από την κεντρική διοίκηση, έρμαιο των επιχορηγήσεων και των πελατειακών ή κομματικών παζαριών ή μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη με σαφώς καθορισμένους τοπικούς πόρους (χωρίς επιπλέον φορολογία) μέσω της αναθεώρησης του φορολογικού συστήματος και της αποκέντρωσης του;


o Μια αυτοδιοίκηση με ασαφείς όρους λειτουργίας και οργάνωσης όπου το πελατειακό σύστημα και η διαπλοκή θα κυριαρχούν ή μια αυτοδιοίκηση με σαφείς δεσμεύσεις για την εξυπηρέτηση του πολίτη και με καθορισμένους όρους για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της;


o Μια αυτοδιοίκηση που το πελατειακό της προφίλ θα κρατά ως όμηρους χιλιάδες εργαζομένους στο χώρο της ή μια αυτοδιοίκηση με καθαρές και σαφείς εργασιακές σχέσεις, οργανογράμματα και κανόνες διαχείρισης;


o Μια αυτοδιοίκηση τέλος αναξιόπιστη και έρμαιο διαπλοκών και αδιαφανών διαδικασιών ή μια αυτοδιοίκηση κρυστάλλινη στην διαχείριση των οικονομικών της που θα αποτελεί το γυάλινο σπίτι του δημότη; Και τέλος


o Μια αυτοδιοίκηση συγκεντρωτική και φοβική σε κάθε συμμετοχική διαδικασία ή μια αυτοδιοίκηση που θα υπερβαίνει τον εαυτό της και θα ενισχύει την δημιουργία θεσμών άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής;

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1939



ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1939

To Παλαιό Ρολόι, που ήταν επί της Ακτής Μιαούλη, Βασ. Γεωργίου, Εθνικής Aντιστάσεως, Ακτής Ποσειδώνος.
πηγή

ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ"....

«Τα Παιδιά του Πειραιά», το βραβευμένο με Oscar κλασσικό τραγούδι του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι, που ακούστηκε σε όλη την υφήλιο από την μοναδική Μελίνα Μερκούρη, διασκευάστηκε από τους AROMA. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή της δικής μας δισκογραφικής Planetworks και της Ιταλικής EGO Records. Οι Raf Marchesini και Max B παρουσίασαν μια εμπνευσμένη pop dance και άκρως καλοκαιρινή διασκευή!

Για την ερμηνεία του τραγουδιού με τους AROMA, συνεργάστηκε η Κατερίνα Μπουρνέλλη τραγουδώντας το ελληνικά και αγγλικά. Ενώ η αγαπημένη στους Έλληνες (και όχι μόνο) IN-GRID ερμήνευσε την γαλλική εκτέλεση. Στο ακορντεόν είναι η ταλαντούχα Ζωή Τηγανούρια.

Οι σημαντικότερες ανεξάρτητες (και όχι μόνο) δισκογραφικές εταιρείες ανά τον κόσμο (Universal, Ministry of Sound κλπ), έχουν ήδη υπογράψει και θα κυκλοφορήσουν «Τα παιδιά του Πειραιά» σε Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία, Ολλανδία, Σκανδιναβία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισραήλ, Τουρκία κλπ.Το video clip γυρίστηκε στην Μύκονο, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου και αποτελεί κυριολεκτικά διαφήμιση της χώρας μας, που πολύ σύντομα θα παίζει παντού! Είναι σίγουρο ότι θα μεταφέρει το AROMA της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο...
http://news-piper.blogspot.com

Πειραιάς μόνο

Η Φωτό Μου
apopano
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ olatablog@gmail.com
Σε λίγες μέρες το Πειραιάς μόνο θα διαθέτει ένα δεύτερο e-mail

Εδώ θα ανεβαίνουν μόνο αναρτήσεις που αφορούν τον Πειραιά.

Ο Πειραιάς για μένα αρχίζει από την Βάρκιζα και περιλαμβάνει όλη την παραλία και τα παραλιακά θέματα, τα κοντινά νησιά και τις θάλασσες, τις γειτονιές μας όλες, από το Πέραμα μέχρι την Νεάπολη, από τα Καμίνια μέχρι τη Χαραυγή, από το Πασαλιμάνι μέχρι τις κορυφες του Αιγάλεω στου Σκαραμαγκά, στη Νεάπολη και στα πυροβολεία.

Στο Πειραιάς μόνο θα αρχειοθετούνται μεταφερόμενες οι σημαντικότερες (σχετικές) αναρτήσεις από το πρώτο μου blog αλλά θα ανεβαίνουν και άλλα θέματα που δεν χρειάζεται να "χωρέσουν" εκεί, όπου ανεβαίνουν διάφορες θεματολογίες -και διαφόρων περιοχών θέματα.

Κατά τα άλλα, η γραμμή είναι ίδια. Όπως την ξέρετε...