Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σε νοσοκομείο η Μονάδα του ΟΚΑΝΑ του Πειραιά.


Το αργότερο έως τον Οκτώβρη θα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομειακούς χώρους, η μονάδα του ΟΚΑΝΑ του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση με φορείς της πόλης, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της πιάτσας των ναρκωτικών αλλά και εξυπηρέτησης των εξαρτημένων ατόμων.
Σύμφωνα με την διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας, το νοσοκομείο της Νίκαιας δεν ενδείκνυται, καθώς είναι ήδη ιδιαίτερα βεβαρημένο, αλλά προκρίνονται τα νοσοκομεία Θριάσειο, Αττικόν και Αγ. Βαρβάρα, όπου θα στηθούν μονάδες σε εξωτερικό χώρο.
Ήδη λειτουργεί μονάδα στο Σωτηρία και ακολουθούν το Ελπίς και το ΚΑΤ. Στη μονάδα του Πειραιά εξυπηρετούνται 472 άτομα από 48 εργαζόμενους και 5 φύλακες, όταν μόνο στην Αττική η λίστα αναμονής αγγίζει τις 3500 άτομα, σ' όλη την Ελλάδα τις 6200 και ο χρόνος αναμονής φθάνει πλέον τα 7 χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο παράλληλα θα δημιουργηθούν 17 νέα κέντρα πανελλαδικά, 4 εκ των οποίων στην Αττική. Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη ζήτησε και την παραχώρηση παλαιών στρατοπέδων για να φιλοξενηθούν μονάδες, ενώ στο τραπέζι έπεσε και η χρήση χώρου στο Ασκληπιείο της Βούλας.
Το στηθοσκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου