Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μικρή προσέλευση Πειραιωτών για τους ημιυπαίθριους.

Μικρός είναι ο αριθμός των πολιτών που έχουν προσέλθει στη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πειραιά για να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει ο Ν. 3843/2010 για τη ρύθμιση των χώρων ενός κτιρίου που έχουν αλλάξει χρήση, όπως ημιυπαίθριοι χώροι, αποθήκες, θέσεις στάθμευσης κλπ.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα απολογιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης, το σύνολο των αιτήσεων ανέρχονται σε 689, αριθμός πολύ μικρός σε σύγκριση με τις περιπτώσεις που εκτιμάται ότι αναλογούν στην περιοχή ευθύνης της Πολεοδομίας της Νομαρχίας.

Αναλυτικά μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 264 αιτήσεις για χώρους που βρίσκονται στον Δήμο Κορυδαλλού, 136 για το Πέραμα, 125 για τη Δραπετσώνα, 50 για την Αίγινα, 31 για το νησί της Σαλαμίνας (Δήμοι Αμπελακίων και Σαλαμίνας), 30 για τον Ρέντη, 18 για το Αγκίστρι, 17 για τον Πόρο, 10 για τις Σπέτσες και από 4 για χώρους που βρίσκονται στους Δήμους Κυθήρων και Μεθάνων. Καμία αίτηση δεν έχει κατατεθεί για χώρους που βρίσκονται στους Δήμους Τροιζήνας, Ύδρας και της Κοινότητας Αντικυθήρων.

Σημειώνεται ότι στους προαναφερθέντες δήμους δεν περιλαμβάνονται αυτοί του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Νίκαιας που έχουν δικές τους πολεοδομίες, στις οποίες θα πρέπει να προσφεύγουν οι πολίτες για να ρυθμίσουν τους χώρους των κτιρίων που έχουν αλλάξει χρήση.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να εξυπηρετήσουμε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή τους πολίτες που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του νέου νόμου. Η χρονική διορία που δίνει ο νόμος είναι ικανοποιητική και καλό θα ήταν οι πολίτες να σπεύσουν να την αξιοποιήσουν έγκαιρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ταλαιπωρίας που μπορεί να προκαλέσει η υποβολή μαζικών αιτημάτων την τελευταία στιγμή».

Ακολουθούν πληροφοριακά στοιχεία από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πειραιά για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει ο Ν. 3843/2010.

Πληροφοριακά στοιχεία



? Η προθεσμία για τη δήλωση των ημιυπαίθριων λήγει στο τέλος του χρόνου.

? Η διευθέτηση των παράνομα κλειστών χώρων γίνεται για 40 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο ο ιδιοκτήτης τους δεν αντιμετωπίζει καμία κύρωση.

? Στις ρυθμίσεις εντάσσονται όλα τα ακίνητα με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε ως τις 2 Ιουλίου 2009, ενώ δεν υπάγονται τα εκτός σχεδίου ακίνητα - ή εκτός ορίων οικισμών- που βρίσκονται σε ρέματα, βιοτόπους, σε αιγιαλό, σε δάση και αναδασωτέες περιοχές.

? Στους χώρους που εντάσσονται στις ρυθμίσεις περιλαμβάνονται όσοι κλείστηκαν παράνομα αλλά βρίσκονται μέσα στο νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου.

? Τέτοιοι χώροι είναι οι σοφίτες, οι ημιυπαίθριοι, τα πατάρια, τα γκαράζ που μετατράπηκαν σε καταστήματα, υπόγεια που έγιναν δωμάτια και πυλωτές. Στους εν λόγω χώρους δεν υπάγονται τα κλεισμένα μπαλκόνια.
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου